Banan ispinde overtrukket med chokolade

IMG_9548

Jeg har set det flere steder på de sociale medier efterhånden og hver gang har jeg tænkt: ”Dét må jeg simpelthen prøve”. Nu fik jeg det prøvet sammen med Stinna og Tine i tirsdags, som et lille mellemmåltid mellem alle vores pandekager 😉 og jeg var vild med det. Frosne bananer på pind overtrukket med chokolade og finthakkede mandler. Amen man få virkelig en hel eksplosion af lækkerhed inde i munden. Det er en perfekt snack her om sommeren, da det er så frisk og lækkert og så er det jo oven i købet 3 nærende ingredienser, der er i spil. Kan det næsten blive bedre?

Ingredienser (3 personer):

  • 3 bananer
  • 50 g mørkt chokolade
  • 1 håndfuld mandler
  • 6 træ(is)pinde
  1. Skræl bananerne og halver dem.
  2. Put en træpind igennem de halve bananer, placer dem på en skærebræt eller lign. med bagepapir over og kom dem i fryseren i 1-2 timer (herved bliver de “is-agtige” og chokoladen stivner med det samme, når det kommer på).
  3. Kort tid inden bananerne tages ud af fryseren smeltes den mørke chokolade enten i mikroovn eller over vandbad.
  4. Hak mandlerne helt fint.
  5. Tag bananerne ud og overtræk bananerne med chokolade og drys dem med de hakkede mandler

Vi havde lidt chokolade tilovers, da vi lavede en hel plade på 100 g. Vi kunne sagtens have nøjes med de 50 g, som jeg har anbefalet i opskriften, men nu da vi havde det ekstra chokolade, så skulle det jo ikke gå til spilde. Vi dyppede derfor også jordbær og mandler i den overskydende chokolade, som også var super lækkert.

Skærmbillede 2014-07-16 kl. 22.32.44

IMG_9547

 

Bloglovin-ikon

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page