Banankage med daim og nutella

Banankage med daim .. Siger det ikke næsten det hele? Jeg havde fødselsdag i går, hvor jeg blev hele 26 somre – sidste fødselsdag inden jeg bliver mor – helt vanvittigt! Jeg fik fødselsdagsgæster kl. 18 og havde planlagt en lækker menu til dem, hvor der natuligvis stod kage på dessertmenuen. Banankage er en af mine absolutte yndlingskager – en chokoladekage vil altid være toppen for mig – og derfor faldt valget på den og så elsker jeg daim chokolade, hvorfor valget faldt på denne kombination. Jeg har tidligere serveret en lækker banankage for mine veninder til min fødselsdag for 2 år siden  – find opskriften på den HER – og jeg brugte derfor lidt samme ingrediensliste, men dog med nogle fravalg og tilvalg og resultatet blev super lækkert. Jeg er ret sikker på, at det er den bedste banankage, jeg har bagt til dato.

Jeg er desuden den største nutella-elsker og kan næsten ikke have et glas i huset uden jeg tømmer det, så hvorfor ikke bruge det som “glasur” til kagen – super nemt og MEGET velsmagende! Slutteligt toppede jeg kagen med friske hindbær for at give den meget søde kage lidt syre.

Ingredienser (10 personer):

 • 5 æg
 • 4 bananer
 • 200 g sukker
 • 300 g hvedemel
 • 1 dl smagsneutral olivenolie
 • 2 tsk. vaniljepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 1 tsk. natron
 • 150 g daimchokolade
 • Nutella (kun til glasur)
 • 1 bakke hindbær (topping)

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Beklæd en bageform med bagepapir (ca. 22 x 20 cm)
 3. Pisk æg og sukker luftigt
 4. Mos bananerne, så der stadig er lidt bananstykker at finde i kagen (undgå en decideret bananmos)
 5. Vend forsigtigt de moste bananer over i ægge- og sukkermassen
 6. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend igen forsigtigt.
 7. Hak til sidst chokoladen, så man

  kan møde moderate stykker i kagen (man kan sagtens bruge andet end daimchokolade, hvis man ønsker det) og vend det i

  massen

 8. Fordel massen i en beklædt bageform og bag i ca. 30 minutter (den må godt være lidt klæbrig)
 9. Stil kagen til afkøling og stil den gerne efterfølgende på køl.
 10. Når kagen er kølet af smøres nutella på som glasur i den ønskede mængde og kagen sættes efterfølgende igen på køl indtil kort tid inden servering.
 11. Kort tid inden servering toppes kagen med hindbær.
 12. Velbekomme

Banankage med daim og nutella

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page