Chokolade- og hindbærdrøm

IMG_1591

IMG_1592

IMG_1590

Chokolade- og hindbærdrøm var hvad der skulle til for at spise mødregruppen af. Hver tirsdag mødes jeg med min kære mødregruppe og der bliver altid serveret det lækreste mad og de lækreste snacks. Jeg synes det er enormt hyggeligt, at stå i køkkenet og lave lækkerier til når de kommer på besøg hos mig og Sofia og måske der nogen gange også lige bliver gjort lidt ekstra ud af det 😉 Forrige gang jeg havde dem på besøg, havde jeg længe været i tænkeboks for at finde ud af, hvilken kage jeg skulle servere og jeg endte lige for en gang skyld med at hente inspiration hos de skide dygtige piger fra Twin Food. Jeg brugte en af mine egne tidligere opskrifter til chokoladekagen og så lavede jeg hindbærskummen på gefühl. Jeg har derfor primært brugt inspiration fra dem til kagens udseende, som jeg bare synes var super flot. Når mødregruppen kommer på besøg forsøger jeg altid at lave noget, hvor størstedelen kan forberedes dagen før, så jeg næste morgen ikke har alt for travlt, nu hvor jeg også har Sofia at skulle stå op med, aktivere, give mad og få til at sove. Her er disse perfekte små kager, da både kagen og hindbærskummen blev lavet dagen før, så jeg på selve dagen kun skulle ‘sætte det sammen’.

Gudskelov faldt den i god jord hos de dejlige piger fra mødregruppen. Den mætter utrolig meget, da chokoladekagen er meget ‘kompakt’ og ligger tungt, selvom der er tilsat frisk smag i form af hindbærskummen og de friske hindbær, så derfor er de små portionstørrelser efter min mening helt perfekt. Man får lige præcis det man kan spise – hverken mere eller mindre.

Opskrift (7 personer):

Chokoladekagen – find opskriften HER

 

Hindbærskum:

 • 1 pose frosne hindbær, ca. 300 g
 • 3 dl piskefløde
 • 2 blade husblads

Fremgangsmåde:

 1. Læg husblads i blød i koldt vand i 5 minutter.
 2. Kog imens de fronse hindbær op i en gryd ved svag varme.
 3. Når hindbærrene er kogt ud tilsættes husblads (husk at klemme vandet ud af dem, inden de tilsættes).
 4. Rør godt rundt, så husblads bliver opløst.
 5. Pisk fløden stiv og vend først lidt flødeskum op i gryden – rør rundt – og hæld massen i gryden op i skålen med den resterende mængde flødeskum og rør rundt.
 6. Kom hindbærskummen i en sprøjtepose.
 7. Tag din afkølede chokoladekage + et glas og pres nu glassets top hele vejen igennem kagen, så du kan få små runde kager – gentag 7 gange.
 8. Når du har dine 7 runde kager tages sprøjteposen og hindbærskummen fordeles.
 9. Tilsæt til sidst friske hindbær.

 

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page