Ugens Lækkerhed #4 – Chokoladeknas m. nøddeblanding

Efteråret er for alvor over os og typisk når man går en mørk og kold tid i møde, så associerer jeg det med en masse hygge og måske er det også af denne årsag at jeg i den seneste tid virkelig har hungret efter søde sager, hovedsageligt chokolade. Chokolade har virkelig fundet vejen til mit hjerte og jeg kunne spise det hver eneste dag, hvis jeg gav mig selv lov til det. Som I ved har jeg lagt min livsstil om siden december 2012, hvor jeg har opnået et vægttab på 13,5 kg, men jeg husker også at give mig selv lov til at nyde de søde sager, for ellers bliver livet lidt for surt efter min mening 🙂 Jeg holder som regel den sunde linje i hverdagene og så kan der være plads til lidt udskejelser i weekenden en gang imellem – i denne weekend var udskejelserne i form af  denne chokoladeknas.

foto

Jeg vil slet ikke lægge skjul på, at jeg bliver inspireret af så mange mennesker her i livet og jeg synes, at det er fantastisk med alle de ting, vi kan dele med hinanden via de sociale medier og til dette indlæg har jeg ladet mig være stærkt inspireret af www.corefood.dk. Opskriften på hendes chokoladeknas kan du finde lige her (denne indeholder kun mandler), hvor jeg har valgt at tilsætte flere nødder og endnu mere chokolade som det eneste, så opskriften på netop skal I da ikke snydes for. Det er helt klart min yndlings og kan bruges  som topping til diverse retter eller bare spises som en lille aftensnack, som jeg eksempelvis har gjort 😉 Det er SÅ lækkert!

Ingredienser:

  • 2 håndfulde mandler
  • 2 håndfulde pistacienødder
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1 håndfuld valnødder
  • 200 g mørkt chokolade (85%)

Fremgangsmåde:

Beklæd en bageform med bagepapir.

Skær chokoladen i mindre stykker og smelt chokoladen over vandbad.

Hak mandler, hasselnødder og valnødder groft.

Kom alle nødderne i den beklædte bageform og hæld den smeltede chokolade over – sørg for at chokoladen trækker ned igennem nødderne, så det giver en sammenhængende masse.

Sæt bageformen i fryseren i ca. 1 time og så er massen klar til at blive skåret ud eller hakket.

foto 2

 

foto 1

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page