De lækreste snaskede kanelsnurrer

IMG_3296

Endelig fik jeg prøvet kræfter med de lækreste snaskede kanelsnurrer. Jeg har flere gange siddet og savlet, når jeg på forskellige blogs og instagramprofiler har set folk lave dem. Ikke nok med, at de har set lækre ud, så synes jeg også bare at det er et smukt håndværk, SÅ NU SKULLE DET VÆRE. Jeg havde forinden siddet og nærstuderet forskellige youtubevideoer ift. foldeteknikken og jeg tror det gav pote. Foldeteknikken gik super og jeg havde faktisk kun én kikser.

Ikke nok med at de smagte enormt godt, altså virkelig virkelig godt – det er vel ok at prale indimellem 😉 – så synes jeg faktisk også de blev meget flotte. Nu hvor jeg har prøvet at lave dem, så har jeg kun fået endnu mere mod på at lave dem igen og jeg tænker at prøve kræfter med at ændre kanelremoncen til pizzafyld, marzipanfyld, pestofyld og lign.

Nu var det jo første gang, jeg skulle bage disse kanelsnurrer og derfor har jeg hentet meget inspiration hos Meyers mad, som bare generelt laver top lækkert bagværk og jeg har faktisk kun ændret ganske få elementer såsom meltyperne og mængden af sukker.

IMG_3293

Ingredienser (14 stk):
Dej

 • 5 dl kold sødmælk
 • 50 g gær
 • 
1 æg
 • 500 g hvedemel
 • 300 g fuldkornshvedemel
 • 200 g grahamsmel
 • 120 g sukker
 • 3 store spsk flagesalt
 • 15 g stødt kardemomme
 • 
150 g smør

Fyld

 • 200 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 100 g sukrin gold
 • 20 g stødt kanel
 • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde
1. Hæld mælken i en skål, smuldr gæren og rør den ud i mælken.
2. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen, til den er blank og flot. Jeg startede med at bruge min røremaskine på lav hastighed i ca. 5 minutter, men derefter måtte jeg lige ælte det sidste i hånden, med skræk for at min røremaskine ville brokke sig pga. den store mængde mel.
3. Smørret skæres i små stykker og kommes i dejen, som igen skal ælt, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og flot.
4. Lad nu dejen hvile lunt i 1½ times tid med et klæde over, så den hæver lidt op.
5. Ælt hurtigt dejen igen, form den til en stor kompakt klump og pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time (min endte med at køle af i 3,5 timer, da det skulle times med Sofia)
6. I mellemtiden røres smør, sukker og kanel sammen til en remonces.
7. Vend dejen ud på et bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 40×60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt.
8. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej.
9. Rul nu dejen ud igen til ca. 30×30 cm, og skær den i 14 strimler, der er ca. 2 cm brede.
10. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Pas på med at trykke for hårdt, da du klemmer remoncen ud.
11. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger.
12. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren.
13. Sæt kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir, så snoringerne vender opad.
14. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse (det tog ca. 1 time)
15. Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12–14 min.
16. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page