Graviditet og en parfumefri hverdag


 Sponsoreret indlæg

En parfumefri hverdag lyder måske umiddelbart ret ligetil, men jeg blev hurtigt klogere. I takt med at jeg blev gravid blev jeg endnu mere opmærksom på mine daglige rutiner ift. at undgå parfumeholdige produkter, da det pludselig ikke kun handlede om mit eget helbred, men også om det lille liv inde i maven. Derfor var der slet ingen tvivl om, at jeg ville tage udfordringen om en parfumefri hverdag op, da Neutral kontaktede mig. Nu havde jeg muligheden for at få kigget mine rutiner i sømmene og se hvilke ’fælder’ jeg faldt i.

Kampagnen ’Parfumefri hverdag’ ønsker at sætte fokus på et liv uden parfume – i hvert fald i begrænset omgang for at mindske udviklingen af kontakt/hud-allergi. Jeg synes på forhånd selv, at min kæreste og jeg havde truffet nogle fornuftige valg ift. vores rengøringsartikler og plejeprodukter – særligt også fordi vi ikke bruger synderligt mange produkter – og jeg var derfor også ret overbevist om, at vi egentlig var ret godt stillet ift. at klare denne udfordring. Det viste sig dog, at vi havde masser af områder vi kunne optimere. I min aller reneste hverdag var der stadig en del parfume at spore.

graviditet-og-en-parfumefri-hverdag

Til daglig benyttede jeg følgende produkter:

  • Håndsæbe fra Neutral
  • Bodylotion fra Neutral
  • Ansigtscreme fra Dermalogica
  • Roll-on deodorant fra Neutral
  • Parfume
  • Showergel fra Palmolive
  • Opvaskemiddel fra Vel
  • Vaskemiddel fra Biotex
  • Skyllemiddel fra Dunlet

For mange kan det være en jungle at finde ud af hvilke produkter der indeholder parfume og hvilke der ikke gør, men for at gøre det nemmere for forbrugerne så kan man gå efter Astma-Allergi Danmarks mærke ’Den Blå Krans’ samt Svanemærket. Det er dog ikke alle parfumefrie produkter, der er mærket med ’Den Blå Krans’, da det også afhænger af ingredienslisten på det enkelte produkt.

Det var først under forsøget med den parfumefri hverdag at jeg indså, at vi blev udsat for parfume hver eneste gang vi skulle vaske en tallerken, pande, et glas eller lign. op, da vores opvaskemiddel fra Vel indeholder parfume. På forhånd havde vi tænkt over håndsæben på toilettet, men opvaskemidlet i køkkenet havde glippet og den har vi alligevel fat i en del gange i løbet af et døgn. Den vil vi efter forsøget her bestemt skifte ud og så vil vi ligeledes supplere op med en håndsæbe fra Neutral i køkkenet.

dsc00151

Bodylotion fra Neutral har længe været fast inventar, da jeg selv oplever en voldsom kløen, hvis jeg bruger bodylotion med parfume i. På den front er min krop dog lidt mærkelig, for den opmærksomme læser har så måske bemærket, at jeg i ovenstående punkter skriver, at jeg så bruger showergel fra Palmolive, som rent faktisk indeholder en del parfume. Det er dog den eneste showergel jeg kan bruge uden at klø mig selv halvt ihjel efter et bad og det skal være den lilla, da jeg slår fuldstændig ud af de andre varianter. Efter forsøget her forsøgte jeg mig igen med en showergel fra Neutral, men det ville min krop ikke være med til. Hvorfor har jeg ingen anelse om, men min kæreste bruger den dog i stor stil, så den går gudskelov ikke til spilde.

2 gange dagligt har jeg over en lang periode brugt en fugtgivende ansigtscreme fra Dermalogica, som jeg blev anbefalet ud fra min hudtype til et skønhedsevent, men den viste sig ikke at være 100% parfumefri. Jeg har efter dette eksperiment derfor implementeret ansigtscreme fra Neutral, som jeg så bruger hver 2. dag, da jeg herved kan give min hud en lille pause fra parfumen i den anden creme og jeg er yderst positiv overrasket over hvor godt min hud tager imod den.

Der er rigtig mange holdninger til at bruge parfume under en graviditet og det er muligt, at jeg støder nogen, men jeg har under graviditeten fortsat brugt parfume men så med en roll-on uden duft. Det er klart at jeg har skåret markant ned på, hvor mange sprøjt jeg har brugt af parfumen og i stedet for at sprøjte det direkte på huden, som jeg tidligere har været vant til, så har jeg i stedet sprøjtet det på mit tøj, så jeg fortsat har kunne dufte lidt godt. Ligeledes forholder det sig med vaskemiddel og skyllemiddel. Flere ville formentlig straks have skiftet over til Neutral, men herhjemme har vi også været af den overbevisning, at det er vigtigt ikke at blive for fanatisk. Jeg kender ingen der har taget skade af at få vasket sit tøj i noget, der ikke er 100% parfumefri. Omvendt kender jeg dog flere, som har skåret alt parfume væk i deres hverdag i takt med familieforøgelse, som så desværre har resulteret i, at deres børn har udviklet allergi. Dermed ikke sagt, at det vil ramme alle, som lever 100% parfumefri, jeg mener bare, at der ikke er garanti for, at man ikke udvikler en form for allergi på trods af en masse forbehold på hverdagsbasis. Herhjemme har vi ofte brugt sætningen: ’Alt med måde’ og den holder vi stadig fast i, men det er klart at vi efterfølgende har skiftet over til flere produkter fra Neutral, da det var lidt af en øjenåbner for os. På forhånd troede jeg faktisk ikke på, at man 100% kunne leve en parfumefri hverdag, men med Neutrals store produktsortiment er det altså muligt og der er slet ingen tvivl om, at man ved at implementere produkter fra Neutral kan minimere sin egen og sin families risiko for allergi.

dsc00152

dsc00158

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page