Hindbær/jordbær chiagrød med granola

DSC02696

Jeg har helt klart fået en ny morgenmadsfavorit, nemlig hindbær/jordbær chiagrød med granola. Det er første gang, at jeg selv har forsøgt mig med at lave chiagrød. Jeg har altid kun fået serveret det på caféer til brunch eller hvis jeg har spist morgenmad sammen med nogle veninder. Da jeg sidste gang var oppe hos min veninde Julie Bruun, havde hun lavet chiagrød, bare uden frugt og det var egentlig hende der gav mig lyst til selv at give mig i kast med at lave det.

Chiagrød er super nemt at lave, det er forholdsvist billigt og så sparer man bare rigtig meget tid om morgenen, da det bare er til at tage ud af køleskabet. Det fede ved det er tilmed, at det faktisk kan holde sig i ret mange dage, så længe det opbevares på køl i en lufttæt beholder. I dag spiser jeg det for tredje dag i træk og det er stadig top lækkert. Opskriften har jeg hentet inspiration til på instagram hos @sofie_andresen.

Ingredienser (4-6 portioner afhængig af størrelse):

  • 1/2 pose hindbær fra frost
  • 1/2 pose jordbær fra frost
  • 4 spsk. chiafrø
  • 4 dl mandelmælk

Fremgangsmåde:

  1. Optø hindbær og jordbær.
  2. Bland alle ingredienser sammen og sæt det på køl natten over.
  3. Næste morgen tager du mængden af chiagrød du ønsker op i en skål og serverer med valgfri topping. Voila.

DSC02701

DSC02691

Granolaen, som chiagrøden er toppet med, er den bedste, jeg har lavet til dato. Den er super lækker med sødme, bitterhed og salt og så elsker jeg, at den knaser godt, da det er en god kontrast til den meget bløde chiagrød. Opskriften til granolaen kan findes i Julie & Stinnas kommende kogebog ‘Hverdagsfavoritter‘, som udkommer d. 21. april 2017. Jeg glæder mig selv helt vildt til at få bogen hjem i mit køkken, da det er to skønne piger, der virkelig kan deres kram og kan få ingenting til at smage af alting. Desuden er jeg vild med en kogebog som denne, der indeholder hverdagsmad. Mad der er nemt at gå til uden at man behøver 100 forskellige (specielle) ingredienser til hver ret. De holder det simpelt, velsmagende og smukt at se på og det gør også, at vi som læsere får lavet maden. Bogen kan købes lige her.

DSC02708

DSC02703

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page