Lækre og svampede fuldkornsboller

Jeg elsker at bage, det skal der slet ikke herske nogen som helst tvivl om, meeeen det er som om, at det pludselig er blevet meget sjovere, efter jeg fik den skønne KitchenAid køkkenmaskine i julegave. Jeg ved det – hvor heldig har man lov at være?! Jeg fik den af min kæreste og lur mig om han ikke har en bagtanke eller to med at have givet mig den, for normalt giver vi slet ikke hinanden så dyre gaver.

Jeg har en vis herre her i huset, der slet ikke kan lade være med at spise de boller her, som jeg allerede har lavet flere gange på en uge, fordi de simpelthen pludselig er pist væk Mange har via Instagram spurgt efter opskriften efter jeg postede et billede af dem derinde, så den kommer her:

Ingredienser: (ca. 20 boller)

– 1 pakke gær
– 4 dl vand
– 100 g smør
– 2 spsk sukker
– 500 g hvedemel
– 200 g fuldkornsmel
– 2 spsk chiafrø
– 2 spsk hørfrø

Fremgangsmåde:
Jeg blandede alle ingredienserne sammen lidt efter lidt i min køkkenmaskine, æltede dejen og lod den hæve i 1 times tid. Derefter skal bollerne blot formes og bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter afhængig af deres størrelse. Jeg fik mellem 18 og 20 boller ud af ovenstående portion.

Velbekomme!

image

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page