Low carb sesam-burgerboller

DSC00550

Hvad er bedre end at starte mandagen ud med en rigtig lækker opskrift på en low carb burgerbolle? Burgerbollen har et stort protein- og fiberindhold samt et meget lavt kulhydratindhold. En ekstra bonus er at bollerne i alt tager max 20-25 minutter at lave, inkl. bagetiden. Er det ikke lige sådan vi kan lide det? 😉 Jeg vil gerne påpege, at jeg ikke har lavet disse burgerboller, fordi jeg er kulhydratforskrækket. Jeg får masser af kulhydrater i løbet af en dag, men disse ligger primært først på dagen og i timerne omkring min træning, og derfor spares der så på dem til aftensmaden. Burgerbollen indeholder bl.a. sesammel, sesamfrø, HUSK og skyr og kommer utrolig tæt på den originale burgerbolle. Denne version synes jeg dog personligt smager af meget mere og jeg synes faktisk, at den er bedre end den originale version. Bollen har en fyldig og mild smag og mætter utrolig godt, formentlig fordi den er mere kompakt i konsistensen ift. den traditionelle luftige version. Min kæreste og jeg fyldte vores burgerboller med coleslaw og pulled pork og det var en fantastisk smagsoplevelse. Helt klart anbefalelsesværdigt!

Inspirationen til opskriften er hentet hos min søde veninde Stephanie, som har instagrambrugeren @stephanierasmussen, og som tidligere har været gæsteblogger – læs hendes indlæg her og her.

Ingredienser (4 burgerboller)

 • 80 g sesammel
 • ½ dl sesamfrø
 • 4,5 spsk HUSK
 • 15 g speltmel
 • 2 æg
 • 2 æggehvider
 • 1 spsk. bagepulver
 • 100 g skyr

Fremgansmåde

 1. Tænd ovnen på 175 grader.
 2. Bland alle de våde ingredienser sammen til at starte med og rør godt rundt.
 3. Tilsæt de tørre ingredienser og få en sammenhængende dej.
 4. Del portionen i 4 og form 4 boller. Dejen er ret klistret og kan du ikke forme den ordentlig, så tilsæt lidt mere sesammel.
 5. Læg de 4 boller på en beklædt bageplade og drys bollerne med solsikkekerner og chiafrø som jeg har gjort, eller drys evt. med sesamfrø.
 6. Bag burgerbollerne i 15 minutter.

Ernæringfordelingen for én bolle er følgende:

Kcal: 155

Protein: 16,8 g

Kulhydrat: 8,2 g

Fedt: 5,8 g

DSC00568

DSC00545

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page