Luftige og svampede gulerodsboller

 

Elsker du luftige og svampede gulerodsboller, så skal du uden tvivl prøve denne opskrift. De er dejlig bløde og man får fornemmelsen af at sidde og spise en rigtig traditionel bamsebolle. Mmmhh .. De er helt perfekte at servere, hvis man venter gæster eller hvis man bare skal have sig en lækker bolle en søndag morgen/formiddag.

Jeg var i mandags hjemme hos min veninde og besøge hende og hendes lille datter, hvor hun serverede disse boller og jeg var solgt med det samme. Så hånden på hjertet, så måtte jeg bede hende om en opskrift. Det er derfor ikke en opskrift, som jeg selv har fundet frem til, det er en direkte kopi af hendes uden afvigelser. Om ikke andet, så fortjener den at blive delt med jer, da de er helt suveræne. Da jeg selv lavede en portion herhjemme var Jeppe fuldstændig solgt og meget imponeret over, hvor gode de var – især nu hvor der jo var en grøntsag i (utrolig så skeptiske mænd kan være 😉 ). Prøv dem af og I vil virkelig ikke fortryde det. Det er de absolut bedste gulerodsboller jeg har lavet og smagt.

Ingredienser(16 stk.)

 • 2 æg (+ 1 æg til pensling)
 • 3 dl tykmælk
 • 5-6 gulerødder
 • 50 g gær
 • 0,5 dl olivenolie
 • 2 spsk. honning
 • 4 dl vand
 • 200

  g fuldkornsmel

 • 250 g hvedemel +/- (det afhænger af, hvor lind en dej der ønskes)
 • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 200 grader (jeg brugte varmluft)
 2. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern.
 3. Kom vand, tykmælk og gær i en skål og rør det sammen.
 4. Tilsæt resten af ingredienserne og få det rørt godt sammen (jeg rørte det sammen i min KitchenAid, hvor det ca. kørte i 3-4 minutter) – min dej blev meget lind.
 5. Beklæd en bageplade med bagepapir og form bollerne med 2 skeer direkte på bagepapiret.
 6. Pensl bollerne med et æg.
 7. Bag bollerne i 15-20 minutter alt efter hvor store de laves.

Luftige og svampede gulerodsboller

Gulerodsboller

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page