Nemme & billige grovboller

28.05

 

DSC01900

Det er egentlig yderst sjældent at jeg bager boller. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, for jeg synes at det er noget af det lækreste at spise en helt varm nybagt bolle med smør. I sidste uge skulle jeg mødes med de søde piger fra Gymbag, hvor vi på forhånd havde arrangeret lidt af et madorgie. Vi fordelte det således at Tine lagde lejlighed til, Stinna kom med den lækreste sunde udgave af en jordbærtærte, Christine medbragte en yderst velsmagende is bestående af bl.a. banan, peanutbutter og kakao og så medbragte jeg disse boller. Normalt er jeg kæmpe fan af koldhævede boller, da jeg bare synes de er dét mere lækre, men pga tidspres måtte jeg om morgenen bikse nogle hurtige boller sammen og det kom der dette resultat ud af. Ret godt hvis jeg selv skal sige det og så kan jeg godt lide, at de er lidt utraditionelle med lidt ekstra bid 🙂 En anden kæmpe fordel ved disse boller er at de er forholdsvis kompakte og “tunge”, hvorfor de mætter væsentlig hurtigere end en klassisk hvid bolle.

Ingredienser (12 stk.)

 • 1 pakke gær
 • 2,5 dl mælk
 • 0,5 dl hørfrø
 • 1 dl havregryn
 • 2 dl skyr
 • 2 dl speltmel
 • 2 dl grahamsmel
 • 2 dl hvedemel
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. bagepulver
 1. Kom kun 1,5 dl mælk i en gryde sammen med hørfrø og havregryn og kog disse ingredienser op til en grød.
 2. Tag grøden af blusset og lad det køle helt af.
 3. Kom 1 dl mælk i en skål og smuldr gæren heri.
 4. Bland mælken, gæren og den afkølede grød.
 5. Tilsæt de resterende ingredienser i skålen og rør dejen godt sammen. Jeg kørte det i min røremaskine i 4-5 minutter til dejen var lind og slap skålen.
 6. Stil dejen til hævning i 60 minutter.
 7. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og ælt dejen i ca. 5 minutter.
 8. Form dejen til 12 bolleder og sæt dem herefter på en beklædt bageplade.
 9. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
 10. Bag bollerne i ca. 10 minutter (et godt trick til at tjekke om bollerne er færdige er, at bollerne skal lyde hule, når man banker dem på bunden)

DSC01918

DSC01906

Bloglovin-ikon

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page