Proteinvafler med chokolade

Nu har jeg efterhånden set så mange billeder af forskellige vafler på de sociale medier de sidste par dage, så nu blev jeg simpelthen selv nødt til at gå i køkkenet og bikse nogle sammen. I går havde jeg en af de langsomme morgener, hvor der var god tid til at vågne og forkæle sig selv med en ekstra lækker morgenmad. Tidligere har jeg altid hadet at skulle lave vafler, fordi det tog så lang tid at stege dem i vaffeljernet, når dejen var rørt sammen. Jeg endte altid med at spise vaflerne, mens jeg stod og lavede dem, fordi jeg ikke kunne vente. Det problem er løst nu, eftersom jeg fik et dobbelt-vaffeljern i julegave. Når dejen er rørt sammen, som jo kun tager 2-3 minutter, så skal de stege i 3-4 minutter og så er der serveret til både mig og kæresten. Det er for fedt!! Det vaffeljern er allerede et hit!

sunde vafler

Ingredienser (2 store vafler)

 • 2 æg
 • 20 g proteinpulver med chokoladesmag (jeg bruger den fra Bodylab)
 • 20 g fedtreduceret kokosmel
 • 90 g fedtreduceret mandelmel (du kan også blende mandler til mel)
 • 2 dl skummetmælk
 • 1 spsk. chiafrø
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 tsk. bagepulver
 • Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

 1. Tænd for vaffeljernet og smør det med kokosolie, så vaflerne ikke hænger fast og bliver umulige at få ud.
 2. Rør alle ingredienserne godt sammen med piskeris.
 3. Fordel dejen på vaffeljernet og steg i 3-4 minutter.
 4. Servér evt. med blåbær og cacaonibs, som jeg har gjort.

Vafler

 

 Follow on Bloglovin’ // Facebook // Instagram

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page