Sommersalat med jordbær

Jeg er altid i vildrede, når jeg får gæster til spisning, da jeg har lyst til at lave alt for meget forskelligt, så oftest består min udfordring i at begrænse mig. Vi blev 11 gæster til min fødselsdag i mandags og jeg ønskede at servere noget mad, der var nemt og forholdsvist hurtigt at tilberede, noget som alle kan lide (også de til tider skeptiske bedsteforældre ;-)) og noget som selvfølgelig smagte lækkert. Jeg endte med at servere kyllingefilletter stegt på grillen marineret i hhv. barbeque og hvidløg/rosmarin sammen med denne sommersalat, en broccolisalat (my all time favorite – kommer her på bloggen i løbet af ugen), ovnstegte kartofler og tzatziki. En ting der også var vigtigt for mig var, at selvom jeg havde fødselsdag, så skulle maden være forholdsvis diætvenlig. Ikke fordi at det var et krav fra min coach, men fordi jeg selv ønskede det. På den måde synes jeg også, at jeg med lidt bedre samvittighed kunne tillade mig desserten, jeg serverede, som altid vil være mit foretrukne måltid. Hvis jeg kunne, så spiste jeg til enhver tid altid desserten før hovedretten 😀 Nå, tilbage til salaten. Jeg har hentet min inspiration hos Julie Bruun, men givet den mit eget twist. Den matchede kyllingerne perfekt med dens både søde og lidt stærke karakter. Give it a try til din næste grillaften!

Ingredienser (12 personer):

  • 1 bakke rucola
  • 1 bakke jordbær
  • 1 foråsløg
  • 2 hele blomkål
  • 1/2 broccoli (kun buketterne)
  • 2 agurk
  • 150 g cashewnødder
  • 1 fed hvidløg (hakket i helt små stykker)
  • 1 bundt persille

DSC07857

DSC07860

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page