Structural balance træningsprogram

Som jeg tidligere har nævnt her på bloggen, så har jeg selv en træner, der sørge for at udarbejde træningsprogrammer til mig, så jeg kan presse mig selv bedst muligt, gennemgå nogle øvelser, som jeg normalt ikke selv ville lave (vi laver som regel et program med de øvelser, vi er aller bedst til – det er jo de øvelser, der er sjovest at lave 😉 ) og så udelukkende for også at lære.

De seneste 4 uger har jeg haft fokus på at udligne symmetrien i hhv. overkrop og underkrop, dvs. styrke venstre side af kroppen, så den forhåbentlig kan gå hen og blive lige så stærk som min højre side. I et sådant program arbejder man derfor unilateralt, dvs. en arm/et ben ad gangen. Fokusset har også netop ligget på denne structural balance eftersom jeg for et par måneder siden kom galt afsted med min ankel og forstuvede den kraftigt. Jeg har været enormt glad for programmet og er virkelig blevet udfordret, selvom jeg i starten ærlig talt tænkte: “Skulle det her være så slemt?”

Structural balance1

Lad mig bare sige, at jeg blev klogere 😉 Bare se farven i mit ansigt samt mit ansigtsudtryk! Derfor synes jeg, at I skulle have et indblik i, hvordan mit program så ud, da de fleste ville have fordel af at køre sådan et program igennem.

 

Upperbody

A1. DB external rotation

A2. 1-arm trap 3 raise

B1. DB decline bench press

B2. DB 1-arm row neutral

C1. DB standing 1-arm shoulderpress

C2. 1-arm pulldown neutral

 

Lowerbody

A1. Db front food elevated split squat

A2. 1-Leg leg curl

B1. DB step up front

B2- 45 degree back extension

 

Alle øvelserne køres 4 x 8-10, bortset fra step ups, hvor der køres 20-25 reps pga. range of motion.

God fornøjelse 😀

Structural balance 2

 

Share on
Share on FacebookPin on PinterestEmail this to someonePrint this page